Macrou umplut cu paine si lamaie la cuptor




Aseara am vrut sa fac ceva mai usor decat peste prajit cu mujdei de usturoi si mi-am amintit ca nu mai facusem de mult macrou umplut cu paine. E simplu de gatit, usor pentru stomac si foarte gustos.

Ingrediente

- 2 pesti
- 1 felie groasa de paine veche de o zi, faramitata
- 3 linguri ulei de masline
- 1 varf de lingurita sare
- 1 varf de lingurita piper macinat
- 1 lingurita zeama de lamaie
- 2 fire patrunjel tocat cu tot cu tulpina

In plus
- 1 lamaie pentru decor
- folie pentru impachetat pestii

Macroul este un peste pe care il cumpar congelat, asa ca trebuie sa-mi amintesc sa-l scot din congelator, cu cel putin cateva ore inainte de a-l pregati. Inainte de a pregati pestii, dau drumul la cuptor la foc potrivit, ca sa fie bine incalzit pana cand voi pune pestii in cuptor.
Pun toate ingredientele in bolul robotului de bucatarie si le blendez timp de cateva secunde.






Se poate folosi si mixerul sau se poate amesteca cu telul, pentru ca painea sa se amestece bine cu toate ingredientele.



Curat pestii de mate si de cap si ii spal bine.


Nu pastrez icrele pe care le gasesc, pentru ca nu sunt bune congelate, mai ales ca nu stiu de cat timp sunt congelate sau de cate ori au fost decongelate si congelate din nou. Icrele proaspete se pastreaza cel mai bine si sunt sigure. Ca si ouale de pasari, e important ca si icrele - care sunt tot niste oua, dar de peste - sa fie proaspete.
Asez o bucata de folie pe o tava, cu fata lucioasa in sus - cea care mentine caldura in interior. Intind pe folie o lingura de ulei de masline si presar putina sare (cat am luat intre 3 degete).



Umplu burta fiecarui peste cu cate o jumatate din umplutura de paine, folosind o lingura.


Presez bine cu lingura.


 

Asez pestele pe diagonala bucatii de folie.


Infasor pestii, strangand bine folia pe sub peste si la capete, unde o intorc in sus, ca sa nu iasa zeama.




Ii tin 30 min la cuptor, la foc potrivit 180C. Dupa acest timp, pestii sunt gata, asa ca opresc focul si scot tava afara. Ii mai las 5 minute, apoi desfac folia cu grija, ca sa nu ma friga aburul din interior.


Las pestii sa se raceasca, apoi ii servesc cu felii de lamaie deasupra.


Mie imi place foarte mult pestele cu lamaie, asa ca storc feliile peste carnea pestelui, cand il desfac. Este delicios, ca si umplutura, care este putin acrisoara, cu un usor gust de patrunjel.


Pofta buna!

Comentarii

Postări populare