Supa de rosii cu orez



Cand e post, este o alternativa la supa de rosii cu galuste, mai ales cand ne-am saturat de supa cu taietei. Desi nimeni nu se da in vant dupa orez in famila mea, totusi eu le gatesc cu orez cateodata, pentru ca e foarte hranitor. Pe deasupra, ne incheaga la stomac, in caz ca avem "probleme" de la atata fasole si varza. Totul e sa nu exagerez cu portiile, care sunt normale si nici nu mancam decat maxim 2 zile din orice mancare cu orez...de multe ori gatesc doar pentru o zi si atat, cand fac pilaf sau supa de rosii cu orez.
Ca si supa de rosii cu galuste, pun din toate legumele, pe care apoi le pasez, asa ca supa iese mai groasa. Dar mai folosesc si Delikat cand ma grabesc si nu am timp sa se mai fiarba legumele. Orezul fierbe numaidecat, in maxim 15 minute, asa ca o gatesc de multe ori cand ma grabesc.

Ingrediente pentru 4 portii

- 1 morcov mare
- 1 telina mica
- 1 ardei gras
- 1 ceapa potrivita
- 2 linguri de orez
- 1/2 lingurita sare
- 1/2 litru de suc de rosii
- 2 linguri ulei
- cateva fire de leustean, telina si marar

Pun orezul intr-o oala mica de 1 litru, il spal in 2-3 ape, apoi umplu oala pe jumatate si o pun la fiert, la foc mare, pe un ochi mediu.



Intre timp, curat legumele si le spal bine.


Cand fierbe apa in oala, iau spuma de la orez si pun legumele intregi in oala.


Adaug sarea si las sa dea in clocot.


Apoi dau focul la mic si acopar oala cu un capac. Las sa fiarba timp de o jumatate de ora, pana cand morcovul e fiert bine. Scot legumele fierte din oala si le pasez in bolul robotului. Pun piureul de legume inapoi in oala. Adaug putina zeama in bol ca sa il curat mai bine de tot piureul si vars totul inapoi in oala.


Adaug sucul de rosii, apoi 2 linguri de ulei.



Dau focul mare si las supa sa dea in clocot. Apoi inchid focul si adaug verdeata.


Cu cat e mai multa verdeata, supa e si mai gustoasa. Pe timp de iarna eu pun verdeata in congelator, pentru ca gustul e mult mai bun decat la verdeata uscata. cand pun verdeata in ciorba sau in mancare - doar apas putin pe punga cu verdeata congelata, ca sa se faramiteze...in acest fel nu mai e nevoie sa o toc marunt!
Daca pun suc de rosii nu prea rosii, facut de mine in casa, supa nu iese atat de rosie, desi e infinit mai gustoasa.




Pofta buna!

Comentarii

Postări populare